Τι δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο;

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Κέρι στις Βρυξέλλες

Τι δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο;

​Εκτός από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για να παρακολουθήσει την Εαρινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ανάμεσα στις επαφές που θα έχει ο υπουργός εξωτερικών, είναι και αυτή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον οποίο συναντάται το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να μιλήσουν για ζητήματα διμερούς συνεργασίας καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Πάντως, όπως αποκάλυψε νωρίτερα ο κος Αβραμόπουλος, στη Σύνοδο θα τεθεί επί τάπητος και η απαγωγή των δύο θρησκευτικών ηγετών στο Χαλέπι.

«Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται. Χθες τη νύχτα, δυο Χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες απήχθησαν από άγνωστες ομάδες στο Χαλέπι. Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή τη δραματική εξέλιξη, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση στη Συρία. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε τέλος στο δράμα του συριακού λαού. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής Συρίας» είπε χαρακτηριστικά.

Βίντεο ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top