Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον λαό

Ομιλία του σε εκδήλωση για τα 46 χρόνια από τη δικτατορία

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον λαό

Για εξαπάτηση του λαού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στο Πάρκο Ελευθερίας με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Θυμόμαστε, Διδασκόμαστε, Αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για την ��αϊκή Συμμαχία, τον λαό στην εξουσία, τον Σοσιαλισμό».

Όπως εξήγησε, η αξιωματική αντιπολίτευση καλει τον λαό να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα.

«Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για
το λαό», πρόσθεσε και τόνισε στη συνέχεια ότι «αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου και να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «παγίδα» τις προτάσεις «τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου που μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα καθώς κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ, αφού η πρόταση αυτή δεν θίγει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν αγγίζει δηλαδή τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων».

«Δεν το ομολογούν ανοιχτά, αλλά είναι πρόταση συμμετοχής σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης»

Για τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε: «Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top