ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσοχατζόπουλος υπήρξε διαπρεπές μέλος του συστήματος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, αναφέρει σε non paper

Κριτική κυρίως στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη ΝΔ, όπως και σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε non paper σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

«Ο Τσοχατζόπουλος υπήρξε «διαπρεπές» μέλος εκείνου του μέρους του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα ΜΜΕ της διαπλοκής, κλπ) που φέρει την ευθ��νη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την εξαθλίωση ενός μεγάλου και συνεχώς διευρυνόμενου τμήματος του ελληνικού λαού. Ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο non paper.

O ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι ο Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, χωρίς να γνωρίζουν, να ανέχονται, ακόμη και να συμμετέχουν και άλλα μέλη των κυβερνήσεων ή/και κομματικοί-κυβερνητικοί παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι η ποινική τιμωρία (έστω και για μέρος μόνο των επιλήψιμων πράξεων, αφού οι περισσότερες από αυτές έχουν διαγραφεί) ενός παροπλισμένου πρώην πολιτικού δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την διαφθορά και την διαπλοκή στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας.

«Η πολιτική διαφθορά και διαπλοκή όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται σήμερα αποτελεσματικά, αλλά, απεναντίας, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται, ενδεχομένως ενισχύονται» αναφέρεται ακόμη στο non paper.

Σαν κυριότερες ενδείξεις ότι αυτό πράγματι συμβαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ , παραθέτει:

α. Συγκάλυψη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. των σκανδάλων που σχετίζονται με τη Siemens.

β. Συντονισμένη πολιτική και επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης πολιτικών και ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

γ. «Η σκανδαλώδης τροπολογία στο παραπέντε της διαδικασίας ψήφισης του τελευταίους επενδυτικού νόμου, η οποία «πέρασε» με μεθοδεύσεις που προσβάλουν τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο, και με βάση την οποία απαλλάσσονται των ποινικών ευθυνών τους τα στελέχη των τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που έδιναν χωρίς εγγυήσεις σε ημετέρους του πολιτικού συστήματος, μεταξύ των οποίων κυρίως τα ίδια τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top