Κωνσταντίνος Μητσοτάκης : «Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί ευκολότερα από το Κουρδικό»

Συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet

«Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί ευκολότερα από το Κουρδικό», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο κ. Μητσοτάκης πλέκει το εγκώμιο του Τούρκου πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι «ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός και έμπειρος πρωθυπουργός που μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις».

«Για αυτό, λέω, ότι θα πρέπει να ελπίζουμε ότι ο Ερντογάν θα μπορέσει να λύσει και το Κυπριακό. Πιστέψτε με, ο Ερντογάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό με πολύ λιγότερη προσπάθεια από αυτήν που καταβάλει για το Κουρδικό», σημειώνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Κύπρος ήταν πάντα το υπογάστριο της Τουρκίας. Αυτό το συζήτησα πολλές φορές και με τον Οζάλ και αποδεχόταν ότι η Κύπρος είναι μία αδυναμία της Τουρκίας και ήθελε να βρεθεί λύση» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε επίσης την Τουρκία να παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο, για τη λύση. «Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά η Τουρκία έχει τη δύναμη» υποστήριξε.

Ανέφερε επίσης ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης «είναι ένας λογικός πολιτικός, που παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα μπορεί να γίνει ένας εποικοδομητικός διαπραγματευτής».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, οι οποίες κατά τον ίδιο μπορούν να λυθούν μόνο με το Διεθνές Δίκαιο. «Οι δύο χώρες συμφώνησαν, πριν από κάποιο διάστημα, να μεταβούν στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας. Δε γνωρίζω που βρίσκονται σήμερα οι συνομιλίες που γίνονται. Ελπίζω να λυθεί το ταχύτερο δυνατό» επισήμανε.


​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top