Η δίκη του Τσοχατζόπουλου: Οι πρώτες ώρες, το πρώτο παρασκήνιο

Το «ταπεινό» στυλό, η σεμνή εμφάνιση, οι αγκαλιές και η σακούλα σούπερ-μάρκετ

Η δίκη του Τσοχατζόπουλου: Οι πρώτες ώρες, το πρώτο παρασκήνιο

​Ρεπορτάζ: Άννα Σταματιάδου

Από το πρωί είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ. Η «δίκη του Τσοχατζόπουλου», όπως αποκαλείται η πολύκροτη δίκη με τους 19 συνολικά κατηγορούμενους, ξεκίνησε και ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος βγήκε πρώτος από την κλούβα της αστυνομίας μαζί με τη Βίκυ Σταμάτη. Άκουσε πολλές αποδοκιμασίες ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι λίγοι που τον επευφήμησαν.
Άκης και Βίκυ μπήκαν χέρι-χέρι στη δικαστική αίθουσα, ενώ ο πρώην υπουργός σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς είναι απάντησε «καλά είμαι, εσείς;». Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε: «Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους, σας ευχαριστώ πολύ»!

Ο κ. Τσοχατζόπουλος φορούσε ένα γκριζοπράσινο κοστούμι με γαλάζιο πουκάμισο και ήταν από την πρώτη στιγμή ήρεμος και ψύχραιμος. Μάλιστα, συνομίλησε (εκτός από τη Βίκυ Σταμάτη) και με τον Γιάννη Σμπώκο, ενώ ασπάστηκε με αγκαλιές και φιλιά την πρώην λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Το ίδιο έκανε και με τους συνηγόρους του και μάλιστα με πλατύ χαμόγελο! Από τα χέρια του δεν έχε�� αφήσει έναν φάκελο που κρατά από την πρώτη στιγμή, ενώ όταν δεν ασχολείται με αυτό, «παίζει» με ένα στυλό «ταπεινής» μάρκας Bic!

Η Βίκυ Σταμάτη, από την άλλη, σκιά του άλλοτε… υπέρλαμπρου εαυτού, απλή και λιτή, φορά μαύρο σακάκι και παντελόνι και εκρού μπλουζάκι και δείχνει εξαντλημένη και φοβισμένη. Άβαφη και «σπασμένη», δε θυμίζει σε τίποτα τη Βίκυ Σταμάτη του πραλθόντος. Από τη στιγμή που το δικαστήριο έβαλε σε συγκεκριμένες θέσεις τους κατηγορούμενους, δείχνει να αποφεύγει την οπτική επαφή με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Γιάννης Σμπώκος, από την πλευρά του, δείχνει να προτιμά τη «συντροφιά» των συνηγόρων του με τους οποίους συνομιλεί όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Είναι ανέκφραστος, ενώ δεν έχει επιδιώξει να μιλήσει με κάποιον συγκατηγορούμενο του πέραν της σύντομης συνομιλίας που είχε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ανέκφραστοι είναι και ο Νίκος Ζήγρας με την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, οι οποίοι ωστόσο συχνά-πυκνά συνομιλούν μεταξύ τους. Ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου κρατά μία σακούλα σούπερ μάρκετ, η οποία περιέχει ένα μπουκάλι νερό, ενώ η κα Λαμπροπούλου κρα΄τα ένα πλεκτό εκρού τσάντάκι.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως ότι εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη οι λοιποί κατηγορούμενοι φορούν χειροπέδες, κάτι που έχει προκαλέσει ερωτηματικά και πολλά σχόλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top