Η δίκη του Άκη: Ράκος η Βίκυ, πιο ψύχραιμος ο πρώην υπουργός

Δεν έδωσαν το παρών η κόρη και η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου

Ρεπορτάζ: Άννα Σταματιάδου

Με μια Βίκυ Σταμάτη σκέτο ράκος ξεκίνησε η περίφημη «δίκη του Τσοχατζόπουλου» με τους 19 κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του έχουν καθίσει σε αντίθετες πλευρές, ενώ η Βίκυ Σταμάτη δείχνει να μη θέλει να ρίξει ούτε ματιά στον πρώην υπουργό. Ο ίδιος δείχνει πιο ψύχραιμος και προσπά��ησε να της πει δύο κουβέντες πριν το δικαστήριο ορίσει τη σειρά που θα καθίσουν οι κατηγορούμενοι. Και οι δύο στα χέρια τους κρατούν από έναν φάκελο, ενώ ο πρώην υπουργός κρατά και ένα μπουκάλι νερό. Σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς τους, ο κ. Τσοχατζόπουλος και η κα Σταμάτη δεν φορούν χειροπέδες.

Από το ακροατήριο απουσιάζουν τόσο η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή, όσο και η πρώην σύζυγός του Γκρούντρουν, οι οποίες εκπροσωπούντια από τους συνηγόρους τους. Απόντες είναι και ο αδερφός της Βίκυς, Παναγιώτης, ο Οράτιος Μελάς της offshore Morelia και ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης της offshore Torcaso.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει προτείνει για μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργο Κώστα Σημίτη, 8 πρώην υπου��γούς και την τότε στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστ'όσο κανείς τους δεν προσήλθε. Μάρτυρες δεν έχουν ούτε ο εξάδελφος της Βίκυς Σταμάτη Νίκος Ζήγρας αλλά και η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, ενώ οι μάρτυρες της κας Σταμάτη δεν βρίσκονται στο δικαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top