ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης-Διαβάστε το δελτίο τύπου

Στην Πορτογαλία την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης-Διαβάστε το δελτίο τύπου

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε ανακοίνωση ότι η έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο μέσω της ακύρωσης του μνημονίου, ενώ θεωρεί βέβαια την επιβολή νέων μέτρων στο άμεσο μέλλον. Επιτίθεται, επιπλέον, στην κυβέρνηση για «τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας», ενώ καταγγέλλει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά λειτουργούν μόνο προς όφελος των υποψηφίων αγοραστών.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας, η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα δεν κρύβονται. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι οποιοδήποτε βήμα εξόδου από την κρίση, περνά μέσα από την ακύρωση του μνημονίου.

Η δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πολιτικής αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και αποδιοργανώνει την προπαγανδιστική εκστρατεία του μνημονιακού μπλοκ, ότι δήθεν η χώρα βλέπει φως στο τούνελ. Οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αποστερούν το δημόσιο από ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία και λειτουργούν μόνον προς όφελος των υποψήφιων αγοραστών.

Τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης έχουν αφεθεί στη τύχη τους, ενώ η ανεργία ανατροφοδοτείται από τις απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και το κλείσιμο επιχειρήσεων. Καθώς η αυτόματη ενεργοποίηση των ρητρών για νέα μέτρα θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη μέσα στους επόμενους μήνες και οι αντοχές του λαού μας έχουν εξαντληθεί, η δημοκρατική ανατροπή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης είναι μονόδρομος για την σωτηρία του τόπου».

Στην Πορτογαλία την Πέμπτη ο Α. Τσίπρας

​Στην Πορτογαλία θα μεταβεί την Πέμπτη 25 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Mε αφορμή την επέτειο της Επανάστασ��ς των Γαρυφάλλων, θα συμμετάσχει στην πορεία και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε δημόσια εκδήλωση, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών με κόμματα και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας.

Την Παρασκευή το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το προεδρείο του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN, στα γραφεία του συνδικάτου, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση και με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Μάριο Σοάρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top