ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ο Τόμσεν βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο

"Μας οδηγούν σε καταστροφικό αδιέξοδο"

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ο Τόμσεν βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο

​«Μπορεί ο κος Σαμαράς και οι εταίροι του να προσπαθούν να πείσουν πως το κλίμα βελτιώνεται, αλλά η ίδια η πραγματικότητα και τα αμείλικτα στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του με αφορμή και τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα Πόλ Τόμσεν.

«Μόνο ο κ. Τόμσεν βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο παραπέμποντας όμως και αυτός τα καλά νέα για το 2015» υπογραμμίζει το ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας κάποια οικονομικά στοιχεία που δείχνουν πως η ελληνική πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και πως οδηγούμαστε σε «αδιέξοδο».

«Το έλλειμμα των 4 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων, η επίσημη ανεργία του 27,2%, η μείωση κατά 3,1 δισ. του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, κατά το 4ο τρίμηνο του 2012 και η συνέχιση της ύφεσης και το 2014, προσγειώνουν και τους πλέον αφελείς και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το πλήρες και καταστροφικό αδιέξοδο που μας οδηγούν» προσθέτει

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να διασωθεί με ασκήσεις ανασχηματισμού που εξυπηρετούν ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και συνιστούν κινήσεις παντελώς αδιάφορες για το λαό» και επαναλαμβάνει ότι «η αδιέξοδη πορεία του μνημονίου και οι συνεχείς πιέσεις για νέα μέτρα, προκαλούν ένα νέο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που θα οδηγήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει στη μαύρη τρύπα, όχι μόνο των δημοσίων οικονομικών, αλλά και της αδιαφάνειας και της έλλειψης δημοκρατικού ήθους που δημιουργεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top