ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τσοχατζόπουλος, Γαβαλάς και Ρουπακιώτης στην ίδια πτέρυγα- μόνο η Σταμάτη έλειπε!

Καλεί Σημίτη και 10 υπουργούς στη δίκη του με εξώδικα ο πρωην υπ. Εθνικής Άμυνας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τσοχατζόπουλος, Γαβαλάς και Ρουπακιώτης στην ίδια πτέρυγα- μόνο η Σταμάτη έλειπε!

​Στην... VIP πτέρυγα του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε παλαιότερη επίσκεψή του στος φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο άνδρες χαιρετήθηκαν, αντήλλαξαν ορισμένες κουβέντες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Τσοχατζόπουλος δεν εξέφρασε κανένα παράπονο για τις συνθήκες κράτησής του, ούτε καν ζήτησε κάποια εξυπηρέτηση ή διευκόλυνση, ήταν χαμογελαστός και φαινόταν ότι περίμενε να έρθει η Δευτέρα, ημέρα που θα αρχίσει, όπως χαρακτηρίστηκε, «η μητέρα των δικών».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, επισκέφθηκε και τον διασημότερο έγκλειστο ένοικο της πτέρυγας VIP του Κορυδαλλού, τον Λάκη Γαβαλά. Στο τετ α τετ αυτό, η κουβέντα δεν επικεντρώθηκε όπως θα συνέβαινε άλλοτε σε σχέδια, υφάσματα, πατρόν και επιδείξεις αλλά στις συνθήκες κράτησής που επικρατούν στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Γαβαλάς επανέλαβε στον υπουργό Δικαιοσύνης την πρόταση του να αποφυλακισθεί δίνοντας ως αντάλλαγμα Δημόσιο τα ακίνητα που διαθέτει, τα οποία είναι, όπως είπε, μεγαλύτερης αξίας από ό,τι τα χρέη του προς το κράτος.

Α.Τσοχατζόπουλος: Καλεί Σημίτη, Παπανδρέου και 10 υπουργούς στη δίκη του

Εν τω μεταξύ, με δέκα εξώδικες προσκλήσεις προς ισάριθμα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε για την προμήθεια των υποβρυχίων, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, επιχειρεί να βάλει στο «κάδρο» της υπόθεσης τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου καθώς και κορυφαίους υπουργούς των τότε κυβερνήσεων.

Δύο μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει η δίκη του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην υπουργός απέστειλε τις εξώδικές προσκλήσεις ζητώντας τους να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του. Με την κίνηση του αυτή επιχειρεί προφανώς να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη, είναι άλλωστε κάτι που είχε ζητήσει κατ΄ επανάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εξώδικα του Άκη Τσοχατζόπουλου με τα οποία τους καλεί να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση απευθύνονται στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, το περιεχόμενο των εξώδικων είναι σε απόλυτα προσωπικό τόνο αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει: «σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τί γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα αίτημα που έχει υποβάλει σε διάφορα στάδια της διαδικασίας ζητώντας να κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά κάθε φορά εισέπραττε αρνητική απάντηση από τις αρμόδιες αρχές.

«Όσον αφορά το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες πρόσωπα, που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα που λήφθηκαν οι αποφάσεις και υπογράφηκαν οι συμβάσεις, πρέπει να απορριφθεί, διότι στο παρόν στάδιο το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές», αναφέρουν οι δικαστές που τον παρέπεμψαν στο εδώλιο.
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top