Λαμπάδα: «Ανασχηματισμό» θα φέρουν στην κυβέρνηση!

Φουντώνουν τα σενάρια μετά την απόφαση Σαμαρά για νέα κυβερνητικά πόστα

Λαμπάδα: «Ανασχηματισμό» θα φέρουν στην κυβέρνηση!

​Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά και την απόφαση Αντώνη Σαμαρά, να συσταθούν έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, που μέχρι σήμερα δεν προβλέπονταν.

Έξι υπουργεία και συγκεκριμένα τα: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας- Θράκης, θα αποκτήσουν νέο «αίμα» ενώ δημιουργείται και μια ακόμα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού. Με αυτή την κίνηση «ματ» ο πρωθυπουργός ��α μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ενσωματώσει και άλλα στελέχη στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς ταυτόχρονα να αλλάξει τους υπουργούς.

Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει και ανανέωση στην κυβέρνηση, θα αξιοποιηθούν και νέα στελέχη, ενώ δεν θα σημειωθούν και καθυστερήσεις, ειδικά σε υπουργεία που έχουν πολλά ανοικτά θέματα και πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσουν σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα.

Παρά τις προσπάθειες από το Μέγαρο Μαξίμου να ακυρωθεί η συζήτηση περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα και να αποσυνδέσουν τη δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών με τις όποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, τα σενάρια φούντωσαν και πάλι μετά την κίνηση του κου Σαμαρά.

Αυτό πάντως που είναι γνωστό είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος από το έργο πολλών υπουργών και αυτή η κίνηση του δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει πιο εύκολα στις αλλαγές που χρειάζονται, ενώ τον διευκολύνει έναντι και του ΠΑΣΟΚ που ζητάει να έχει και μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, εκτός από τον κο Σαμαρά και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης, έχουν συμφωνήσει ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες και πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Βίντεο αντ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top