Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» Χατζηδάκη

Διαφωνία στη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

​Ο Κεντρικός Τομέας Εργασίας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει «ακατανόητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική» την εμμονή του υπουργείου για το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων και τη λειτουργία τους τις Κυριακές.

Ουσιαστικά, ο εισηγητής του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης «καρφώνει» την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τον Κωστή Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι χωρίς καμία συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους έθεσε ένα θέμα που δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα ωράριο που θα ρυθμίζεται σε περιφερειακό επίπεδο βάσει των αναγκών της κάθε περιοχής.

Αναλυτικά

«Η εμμονή του υπουργείου για το θέμα του ωραρίου είναι ακατανόητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική. Το Υπουργείο χωρίς καμία συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους αιφνιδίασε πριν δυο μήνες θέτοντας ένα θέμα που δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία των κόμματων. Σήμερα, αιφνιδιάζει ξανά παρά την γνωστή και κατηγορηματική διαφωνία όχι μόνο των δυο κυβερνητικών εταίρων αλλά και του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

Την ώρα που η ύφεση και ο τζίρος της αγοράς βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο βαφτίζεται μεταρρύθμιση μια νεοφιλελεύθερη εμμονή η οποία μπορεί να αποτελέσει το χαριστικό χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μια «μεταρρύθμιση» που δεν θα αυξήσει αλλά θα ανακατανείμει μέσα στις μέρες της εβδομάδας τον τζίρο των καταστημάτων. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των εργαζομένων διακινδυνεύοντας να υπάρξουν φαινόμενα καταχρηστικής εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το ωράριο πρέπει να ρυθμίζεται σε περιφερειακό επίπεδο βάσει των αναγκών της κάθε περιοχής.

Η πρόταση μας:

- εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινού
- επιτρέπει σε επίπεδο Περιφέρειας στους τοπικούς φορείς, ��τους καταναλωτές και τους εμπορικούς συλλόγους να διαμορφώνουν τις συνθήκες αγοράς όπως εκείνοι κρίνουν
- προστατεύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν θα περάσει από τη Βουλή, όπως έγινε και την Πέμπτη με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top