Φ. Κουβέλης: «Χρειάζονται έκτακτα και εκτεταμένα μέτρα για την ανεργία»

"Αναγκαία μία νέα πολιτική συμφωνία για την άρση των κοινωνικών αδικιών"

Φ. Κουβέλης: «Χρειάζονται έκτακτα και εκτεταμένα μέτρα για την ανεργία»

​«Η Δημοκρατική Αριστερά έχει διακηρυγμένο στόχο και διεκδίκηση τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, που χρειάζεται προσαρμογή, χρειάζεται αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και υπεράσπιση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στην εκδήλωση του κόμματος του για «άμεση δράση για την κοινωνική προστασία» το βράδυ στο Γκάζι.

Το θέμα της ανεργίας και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους είναι για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, το «μεγάλο δίλημμα της εποχής μας, λόγω της κρίσης» και ζητάει επίμονα απάντηση.

Ο Κουβέλης ανέπτυξε μάλιστα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, που περιλαμβάνει την αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και διεύρυνση των ωφελούμενων, την υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων, χωρίς προϋποθέσεις και έκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και στοχευμένης κατάρτισης.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας των νέων πρότεινε νέες δράσεις, με τη συνδρομή των Δήμων για ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης και άσκησε κριτική σε όσους εκμεταλλεύονται την κρίση και δεν καταβάλλουν αμοιβές στους εργαζόμενους υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή.

Ο κος Κουβέλης πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί η αναγκαία πολιτική συμφωνία στην ΕΕ για την άρση των κοινωνικών αδικιών, για τη φροντίδα των αδύναμων, για τη δίκαιη αντιμετώπιση των γενεών, πάνω σε υγιή δημόσια οικονομικά.

"Αισθάνομαι αποτροπιασμό με όλα όσα συνέβησαν στην Μανωλάδα" είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την αιματηρή επίθεση Ελλήνων αγροτών σε αλλοδαπούς-εργάτες.

Βίντεο MEGA

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top