Αυτά είναι τα 5 μέτρα του Τσίπρα που θα μας βγάλουν από τη κρίση!

«Τη νύχτα των εκλογών το μνημόνιο θα έχει τελειώσει»–Σφοδρή επίθεση από ΝΔ

Αυτά είναι τα 5 μέτρα του Τσίπρα που θα μας βγάλουν από τη κρίση!

​«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες. Από το ίδιο το βράδυ της Κυριακής των εκλογών το μνημόνιο θα έχει τελειώσει» τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας.

Μιλώντας στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πέντε βασικές πρωτοβουλίες για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

1ον Αντικατάσταση του μνημονίου με νομοθετική πρωτοβουλία με εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του τόπου και έναρξη διαπραγματεύσεων για τις δανειακές συμβάσεις.

2ον Δημοσιονομική σταθεροποίηση για την αποκατάσταση των δημόσιων εσόδων.

3ον Επαναφορά του μισθού στα 751 μεικτά, των συλλογικών συμβάσεων και του θεσμού αυτενέργειας.

4ον Εθνικό Σχέδιο Δράσης καταπολέμησης της ανεργίας.

5ον αποκατάσταση και διεύρυνση θεσμών κοινωνικής προστασίας.

Παράλληλα, ο κος Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γιατί την αποσυνδέει όπως είπε από τη βιώσιμη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τα οποία, με την ύφεση που συνεχίζεται, αυξάνονται και πληθύνονται

Αργά ή γρήγορα, είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση και η τρόικα θα αντιληφθούν ότι η μόνη ρεαλιστική, οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα είναι η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την «νέα σεισάχθεια»: Δηλαδή, για τη διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών το εισόδημα είναι κάτω α��ό το όριο της φτώχειας και τη μερική διαγραφή, αναλογικά με τη μείωση του ονομαστικού εισοδήματος των υπόλοιπων δανειοληπτών, για όλες τις κατηγορίες δανείων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το αιματηρό επεισόδιο στην Μανωλάδα.
«Αυτό που έγινε χθες στη Μανωλάδα μας γυρίζει σε άλλες εποχές, σε άλλες χώρες. Δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Απάντηση ΝΔ στον Α.Τσίπρα περί αντικατάστασης του Μνημονίου
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του κ. Α. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα, ο κ. Τσίπρας και αφού οι “σύντροφοί” του Λαφαζάνης, Βούτσης, Βίτσας, Τσουκαλάς, του “τράβηξαν το αυτί”, αποφάσισε, για σήμερα επαναλαμβάνουμε, όχι να σκίσει, ούτε να ακυρώσει, ούτε καν να αναστείλει το μνημόνιο, αλλά να το αντικαταστήσει... Σήμερα... γιατί αύριο ξημερώνει μία άλλη, νέα ημέρα». ​

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top