Μήνυμα Σαμαρά σε Ευρώπη και Τουρκία: Σύζευξη των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

«Η ΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες για ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών»

Μήνυμα Σαμαρά σε Ευρώπη και Τουρκία: Σύζευξη των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Μήνυμα στην Ευρώπη αλλά και την Τουρκία για το θέμα της ΑΟΖ έστειλε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Ευρώπη μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για ταχύτερη και ασφαλέστερη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανακήρυξη ΑΟΖ και έκανε λόγο για ευρωπαϊκή περιουσία: «Είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας περιουσίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε, η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι στη δικαιοδοσία των κρατών, αλλά η ΕΕ μπορεί να στηρίξει τα κράτη αυτά ώστε να γίνει ταχύτερα και να ολοκληρωθούν όλα με ασφάλεια».

«Πρέπει να συσπειρωθούμε για κάτι που μας ενώνει, να ανασηκώσουμε το κεφάλι για κάτι που μας δίνει προοπτική» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο νευραλγικό σημείο της Μεσογείου. Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε, μάλιστα, στο ενδεχόμενο σύζευξης των ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας και χαρακτήρισε τη Μεσόγειο «το πιο κρίσιμο θαλάσσιο σύνορό της Ευρώπης».

«Πρέπει να προφυλαχθεί η Ευρώπη από τους κινδύνους που βρίσκονται στα νότιά της. Η ΕΕ πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη γειτονιά της, η Μεσόγειος παίζει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια και τη διεθνή ακτινοβολία της Ευρώπης, για τον ενεργειακό εφοδιασμό της» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top