Ψάχνουν στρατόπεδο εντός Αττικής για να γίνει η φυλακή όσων χρωστούν!

Καραγκούνης:«Θα στέλνουμε τους Αλβανούς στη χώρα τους για ν' αδειάσουν οι φυλακές»!

Αναζητείται στρατόπεδο σε καλή κατάσταση, εντός του νομού Αττικής, το οποίο να χωρά αρκετούς οφειλέτες,. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε… με την κυβέρνηση!

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Καραγκούνης, η κυβέρνηση αναζητά στρατόπεδο στην Αττική για να το μετατρέψει σε φυλακή των κρατούμενων για χρέη και οικονομικά εγκλήματα!

Τονίζοντας ότι στις ελληνικές ��υλακές υπάρχει συμφόρηση, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι γίνονται κινήσεις ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στις φυλακές, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν «όντως αναζητούμε στρατόπεδο εντός της Αττικής»!

«Υπάρχει υπερπληθυσμός στις φυλακές. Γι΄ αυτό έχουμε προβεί σε μεταρρυθμίσεις ώστε και να αποσυμφορήσουμε τις φυλακές και να έχουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» υπογράμμισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για ραγδαία αύξηση των κρατουμένων τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι χώροι «στα αγροτικά καταστήματα κράτησης γι΄ αυτούς που έχουν ποινές μέχρι 2 έτη και έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα», ενώ πρόσθεσε ότι 2 στους 3 κρατούμενους είναι αλλοδαποί: «Οι αλλοδαποί αποτελούν περίπου το 67% του πληθυσμού των φυλακών. Αν δεν τους είχαμε, θα έφταναν και θα περίσσευσαν οι φυλακές για τους Έλληνες».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης πρόέβη σε ακόμη μία αποκάλυψη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μεταφορά των Αλβανών κρατουμένων στην Αλβανία: «Ήδη ξαναμίλησα και έθεσα το θέμα στον Αλβανό ομόλογό μου. Υπάρχει από το 1994 συμφωνία με Αλβανία αλλά απαιτείται και συναίνεση κρατουμένου. Κάνουμε νέα διαπραγμάτευση ώστε να γυρίζουν π��σω οι Αλβανοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top