Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν το περιστατικό στη Μανωλάδα

Καταδίκασαν όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) τη δολοφονική επίθεση

Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν το περιστατικό στη Μανωλάδα

Διακομματική ήταν η καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης σε αλλοδαπούς εργαζόμενους στη Μανωλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην απάνθρωπη επίθεση στη Μανωλάδα Ηλείας, δήλωσε τα εξής:

«Η απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και οι τραυματισμοί διαμαρτυρόμενων καλλιεργητών στη Μανωλάδα, καταδικάζονται με τον πλέον απόλυτο τρόπο από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η πρωτοφανής και επονείδιστη αυτή ενέργεια είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων και η αντιμετώπισή της από τις αρμόδιες αρχές θα είναι άμεση και υποδειγματική» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για εγκληματική και ρατσιστική πράξη έκανε εξάλλου λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη. Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία. Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια. Το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα πρέπει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές άμεσα» αναφέρει εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και «να γίνει γνωστό πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή».

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα διεπράχθησαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας εναντίον των αλλοδαπών εργατών. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια. Οι πρακτικές βίας και εξαθλίωσης εναντίον αλλοδαπών εργατών που παραπέμπουν σε εποχές και συνθήκες δουλεμπορίου, μακριά από κάθε έννοια ανθρωπισμού, δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Ελλάδα» σχολίασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Την αντίθεσή της με τους πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών στη Μανωλάδα Ηλείας εξέφρασε και η Χρυσή Αυγή: «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τα γεγονότα της Μανωλάδας και τους πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών. Καταδικάζει επίσης όσους εντελώς παράνομα δίνουν δουλειά σε λαθρομετανάστες, στερώντας το ψωμί από χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στη σημερινή οικτρή κατάσταση, με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να πλημμυρίζουν τη χώρα, είναι απολύτως υπεύθυνο για τα γεγονότα της Μανωλάδας. Ας μην παριστάνουν τους ευαίσθητους όλοι αυτοί που έφεραν τους ξένους παράνομα στη χώρα και ανέχονται μέχρι σήμερα τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευσή τους».

«Η επίθεση εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στη Μανωλάδα, οι οποίοι διεκδίκησαν την καταβολή δεδουλευμένων για την εργασία τους, είναι εγκληματική πράξη για την οποία η δικαιοσύνη άμεσα και χωρίς καθυστέρηση πρέπει να επιληφθεί. Αποτελεί ύβρι για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του αυτό που συνέβη. Η απόκρουση της βίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας» σημείωσε η ΔΗΜΑΡ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους» σχολίασε, τέλος, το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top