Χατζηδάκης: Η ρύθμιση των χρεών αφορά και τους ενήμερους και τους μη ενήμερους

«Θα εκσυγχρονιστεί ο Τειρεσίας» - «Για άνεργους θα παγώνουν 6 μήνες δόση & τόκοι»

«Θα αποτραπούν αδικίες. Στη ρύθμιση θα αντανακλάται με νόμο το τρέχον, το πραγματικό εισόδημα και όχι αυτό που φαίνεται στο εκκαθαριστικό του 2012 (χρήση 2011). Θα αποτραπούν αδικίες» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως οι ενήμεροι δανειολήπτες αποτελούν το 80% του συνόλου και σημείωσε ότι η ρύθμιση έχει δύο σκέλη: «Το ένα αφορά τους ενήμερους και το άλλο έχει να κάνει με τους μη ενήμερους. Επομένως, υπάρχουν ρυθμίσεις και για τους μεν και για τους δε. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε».

Ο ίδιος, εξήγησε ότι η ρύθμιση προβλέπει πως για έναν άνεργο θα «παγώνει» η δόση δανείου και οι τόκοι για έξι μήνες, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα κράτησε 4 μήνες «γιατί θέλαμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

«Η ρύθμιση από την αρχή αφορούσε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επικεντρωνόταν στους άνεργους και τους συνταξιούχους. Δεχόμασταν και δεχόμαστε ότι αυτοί είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και κατέληξε πως έρχονται αλλαγές και στον Τειρεσία: «Θα παρέμβουμε στον Τειρεσία. Θα τον εκσυγχρονίσουμε. Δεν θέλουμε να την πληρώνει μία επιχείρηση από μεμονωμένα περιστατικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top