Όλι Ρεν: Κάναμε λάθη στην περίπτωση της Κύπρου!

Υποστηρίζει ότι η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει από το 2011

Ο Επίτροπος Ρεν ενημερώνοντας τους βουλευτές για την απόφαση του Εurogroup σχετικά με την Κύπρο υπογράμμισε πως η Επιτροπή είχε ενημερώσει την Κύπρο ήδη από το 2011 πως η οικονομική βοήθεια είναι αναπόφευκτη αλλά το επίσημο αίτημα υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2012.

«Το σχέδιο για την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο ήταν δύσκολο και σίγουρα δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Ρεν απαντώντας στη δριμεία κριτ��κή που άσκησαν Ευρωπαίοι Βουλευτές στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Ο Επίτροπος ανέφερε ακόμα πως τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως η Κύπρος θα χρειαστεί 23 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν αναληθή και προκάλεσαν σύγχυση για την κυπριακή οικονομία και επανέλαβε πως η απόφαση για την Κύπρο δεν αποτελεί προηγούμενο για άλλες χώρες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει κάθε προσπάθεια να ελαφρύνει τις επιπτώσεις στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στην Κύπρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Ρεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top