Τσίπρας: Να ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο ο Σαμαράς

«Θα σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ» - «Ισχύει η δέσμευση για τον κατώτατο μισθό»

Να προετοιμάζεται για «ηρωική έξοδο» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει τη χώρα εντός του ευρώ.

«Ενθαρρύνουμε τον Πρωθυπουργό να ετοιμαστεί για την ηρωική έξοδο και για εκλογές» τόνισε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «η χώρα χρειάζεται άμεση και ριζική αλλαγή πορείας, άμεση αναστολή του μνημονίου. Χρειάζεται όραμα και μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο» αφού ακόμα και οι ίδιοι οι δανειστές μας «έχουν παραδεχθεί ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει».

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η επιστροφή στη δραχμή αλλά «η σωτηρία της Ελλάδας μέσα στο ευρώ», ενώ άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές λιτότητας λέγοντας πως δεν πέτυχαν πουθενά.

Μιλώντας, για την «επόμενη μέρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης» με στόχο όχι την επιστροφή στο 2009 αλλά το «άνοιγμα νέων δρόμων, προς νέα οικονομικά και παραγωγικά πρότυπα».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευσή του για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ Μνημονίου, για δικαιότερο και σταθερότερο φορολογικό σύστημα και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top