Κουβέλης: θετικό γεγονός η συμφωνία για συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας

«Αλλά να αντιληφθεί η τρόικα ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της»

Θετικό γεγονός <χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης τη συμφωνία με την τρόικα για συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Παράλληλα όμως ζητά από τους εταίρους και δανειστές μας να αντιληφθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε:

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε σε αυτή τη φάση. Είναι θετικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της εξασφαλίζουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Η τρόικα και οι εταίροι μας οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. Χρειάζεται να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν.

Η συμφωνία που επήλθε περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και βελτιωτικές ρυθμίσεις σε θέματα όπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η μείωση της φορολόγησης των ακινήτων, η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Περιλαμβάνει την αναγνώριση της ανάγκης να ληφθούν άμεσα μέτρα υποστήριξης των ανέργων – ιδιαίτερα των νέων και όσων ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν ενήλικα εργαζόμενο - και των ανασφάλιστων πολιτών. Μέσω της αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, όπως αναλυτικά είχε προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η επανεξέταση του καθορισμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή ενίσχυση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού κύματος με κινητοποίηση όλων των εσωτερικών δυνάμεων και τη μόχλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισοδήματα.

Η κυβέρνηση πρέπει να εργασθεί συστηματικά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα γραφειοκρατίας, σπατάλης, διαφθοράς, ιδιοποίησης των δημοσίων πόρων και φοροδιαφυγής, που στέκονται εμπόδιο στη δίκαιη προσαρμογή και την ανόρθωση της χώρας. Να εργασθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top