Έφυγε η Αλέκα και χορεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε α’ ενικό η επιστολή προς τον Κουτσούμπα

Δείτε αναλυτικά τι γράφουν στον νέο ΓΓ του ΚΚΕ

Με οικειότητα και πολύ θερμά λόγια που δε συνηθίζονται σε επίσημες επιστολές μεταξύ κομμάτων ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας συγχαίρει το νέο γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, καλώντας τον παράλληλα -παρά τις διαφορές των κομμάτων τους- να συμπορευθούν σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο καθώς, όπως τονίζει, «αυτό αποτελεί αγωνιώδες αίτημα του κόσμου της αριστεράς».

Αναλυτικά η επιστολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συγχαρητήρια επιστολή του Συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ. Βίτσα προς τον νέο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Προς

Δημήτρη Κουτσούμπα

Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Αγαπητέ Δημήτρη,

«Σε συγχαίρω για την εκλογή σου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Θεωρώ ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές, τα κόμματά μας είναι ταγμένα στη συνεχή και συνεπή υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Κατά συνέπεια, μπορούμε, και υποχρεούμαστε, να αναπτύξουμε κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, πράγμα που αποτελεί αγωνιώδες αίτημα του κόσμου της Αριστεράς, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος υφίσταται τις συνέπειες του σκληρού ταξικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον του εγχώριες και ξένες δυνάμεις του κεφαλαίου.

Η συμπόρευση, και όχι απαραίτητα η ταύτιση, των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας και των πολιτικών εκφραστών τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα νέων δρόμων, με προοπτική την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.

Μπροστά σ' αυτή την προοπτική, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε υπόλογοι τόσο απέναντι στην Ιστορία όσο και στον ελληνικό λαό.

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου!

Συντροφικά,

Δημήτρης Βίτσας

Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top