Τα τρία λάθη της τρόικας που παραδέχθηκε ο Πωλ Τόμσεν

Υψηλές τιμές - Mεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο - Υπερφορολόγηση

Τρία λάθη της τρόικας με την Ελλάδα αναγνώρισε ουσιαστικά με την παρέμβαση του στο συνέδριο του Economist ο Π. Τόμσεν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα μιλώντας στο συνέδριο αναφέρθηκε στο ύψος των τιμών στην Ελλάδα και τόνισε ότι ενώ οι μισθοί μειώνονται οι τιμές παραμένουν στο ύψος τους. Με λίγα λόγια η τρόικα δεν κατάφερε να περάσει την εσωτερική υποτίμηση σε όλο το φάσμα της οικονομίας, καθώς παρόλο που το διαθέσιμο εισόδημα έχει πέσει οι τιμές παραμένουν στο ύψος τους και πολλές φορές κινούνται με αυξητ��κές τάσεις.

Ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε ακόμη στις αλλαγές που έγιναν στο Δημόσιο και μάλιστα είπε: «Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπιτυχείς. Χρειάζεσαι νέα άτομα για να έχεις έναν αποδοτικό δημόσιο τομέα. Δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Θα υπάρξει αντικατάσταση προσώπων με νέα. Η κυβέρνηση κάνει πολύ αποφασισμένα αυτή την προσπάθεια». Βέβαια ξέχασε να αναφέρει ότι στις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις είχε συμφωνήσει η τρόικα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν υπό την καθοδήγηση ξένων απεσταλμένων. Μάλιστα είπε ότι είναι αδικία να γίνονται απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο να υπάρχει ασυλία.

Το τρίτο λάθος που φαίνεται ότι ανα��νώρισε ο κ. Τόμσεν είναι ότι με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, αλλά και υπερφορολόγηση είναι ουσιαστικά αδύνατο να βγει η Ελλάδα από την ύφεση, ωστόσο τη συγκεκριμένη συνταγή έχουν επιβάλει οι δανειστές και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μίλησε για άνιση κατανομή των βαρών ανάμεσα στους φορολογουμένους, κάτι που έχει δικαιολογημένα εγείρει κοινωνικές αντιδράσεις. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα πολύ πλούσιοι οι οποίοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους όταν οι περισσότεροι φορολογούμενοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σ στις υποχρεώσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top