Άνοιξε ο δρόμος για τις απολύσεις: Φεύγουν μέχρι τέλη Μαΐου οι πρώτοι 2.000

Συμφωνία με τρόικα για αποχώρηση 14.000 δ.υ. έως το τέλος του 2014

Άνοιξε ο δρόμος για τις απολύσεις: Φεύγουν μέχρι τέλη Μαΐου οι πρώτοι 2.000

Απολύσεις ακούγαμε τόσον καιρό και απολύεις δε βλέπαμε. Φαίνεται, όμως, ότι τώρα άνοιξε ο δρόμος μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας και τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για εφαρμογή της.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο άναψε το «πράσινο» φως για 14.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων (επίορκων αλλά και υπαλλήλων των οποίων θα καταργηθεί η θέση) έως το τέλος του 2014, με 4.000 εξ αυτών να γίνονται εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει λίστα με τους υπό κατάργηση και υπό συγχώνευση φορείς και οργανισμούς οι οποίοι θα οδηγήσουν τους υπαλλήλους τους στην αξιολόγηση και εν συνεχεία μερικούς από αυτούς στην έξοδο από το Δημόσιο.

Προκειμένου να αποδεσμευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, εξάλλου, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για απολύσεις 2.000 υπαλλήλων έως τα τέλη Μαΐου. Ο συγκεκριμένος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο επίορκους υπαλλήλους οι υποθέσεις των οποίων έχουν προχωρήσει και είτε υπάρχει καταδικαστική απόφαση από τα δικαστήρια είτε έχουν τεθεί σε αργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις υπαλλήλων αποσυνδέονται από το σχέδιο της κινητικότητας που προβλέπει τη μετακίνηση σε άλλες θέσεις 25.000 υπαλλήλων, κάτι στο οποίο στάθηκε ο υπουργός Διοικητι��ής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top