Το τελικό σχέδιο: Αυτοί οι υπάλληλοι φεύγουν από το δημόσιο

Στο στόχαστρο και οι εκπαιδευτικοί

Με… συνοπτικές διαδικασίες θα γίνουν οι απολύσεις στο δημόσιο, που αναμένεται να «πιάσουν» τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Ιούνιο θα φ��γουν 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται από επίορκους και «κοπανατζήδες», που δήλωναν ασθένεια για να μην εργάζονται μέχρι και εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και εργαζόμενοι με… πλαστά πτυχία και βεβαιώσεις σπουδών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι σε εφοριακούς, δημόσιες υπηρεσίες και δήμους, με τους επιθεωρητές να τσεκάρουν κάθε καταγγελία που θα οδηγήσει στο «ξεσκέπασμα» όσων έχουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες. Προς το παρόν στο κόσκινο βρίσκονται 446.911 δημόσιοι υπάλληλοι και 2.408 "ασυνεπείς" εκπαιδευτικοί

Επιταχύνονται οι διαδικασίες της πειθαρχικής διαδικασίας

Εν τω μεταξύ, την επιτάχυνση των διαδικασιών της πειθαρχικής διαδικασίας προωθεί η κυβέρνηση, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργηθεί το ένα και μοναδικό πειθαρχικό συμβούλιο. Επομένως, οι απολύσεις θα γίνονται μόνο πρωτοβάθμια και οι υπάλληλοι θα έχουν δικαίωμα προσφυγής μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να σημειωθεί πάντως πώς για το 2013 θα προσλαμβάνεται ένας υπάλληλος για κάθε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ αν αξιολογείται ότι δεν επιτυγχάνονται οι συνολικοί στόχοι, η αναλογία θα μειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top