Ανοίγει την Κερκόπορτα ο Σαμαράς: Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει απολύσεις όταν καταργείται η θέση

«Δεν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, ανεξαρτήτως ύψους» καθησυχάζει

Την Κερκόπορτα των απολύσεων στο Δημόσιο ανοίγει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως υπό προϋποθέσεις δεν απαγορεύονται από το Σύνταγμα.

Ποιες είναι αυτές; «Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση ��αταργείται» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα μιλά ανοικτά για απολύσεις στις περιπτώσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρωθυπουργός θέλει να καθησυχάσει τον αναβρασμό που (δικαίως) έχει προκληθεί μετά τις αποφάσεις για την Κύπρο αλλά και τις αντικρουόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τις καταθέσεις στις τράπεζες και ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα: «Δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις, όχι μόνο κάτω των 100.000 ευρώ, που είναι εκ των πραγμάτων εξασφαλισμένες, αλλά και αυτές άνω του ποσού αυτού».

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι είναι εξασφαλισμένη έως το τέλος Απριλίου και συμπληρώνει πως «από τον Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα», ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θέλει εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα αλλά συγχρόνως ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

«Όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει» σχολιάζει, εξάλλου, ο κ. Σαμαράς για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ τέλος ο πρωθυπουργός –απαντώντας στα περί κοινής στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα- απάντησε: «Δεν έχω αντίρρηση. Μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα».​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top