Αριστερή ομοβροντία κατά Σόιμπλε: Άστοχες, απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις του

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ σε μια σπάνια σύμπλευση βάλλουν κατά του Γερμανού υπουργού

Αριστερή ομοβροντία κατά Σόιμπλε: Άστοχες, απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις του

Με αριστερή… ομοβροντία απάντησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε και τις δηλώσεις του περί μη υπαρκτού θέματος πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο Μανώλης Γλέζος με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή την οποία προσυπογράφουν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ενημέρωση για τις κινήσεις της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «στις οικονομικές συναλλαγές της χώρας μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μονάχα η Ελλάδα που δανείζεται και χρωστάει. Η ίδια η Γερμανία έχει οφειλές προς την Ελλάδα, τις οποίες ως σήμερα αρνείται να εξοφλήσει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε συνολικές οφειλές 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους, σε κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και για ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και τονίζει πως «η Ελλάδα δε χρωστάει. Της χρωστάνε. Αν η ελληνική κυβέρνηση αποβάλει το σύνδρομο του ραγιά, τότε ο μόνος δρόμος θα είναι να διεκδικήσει αυτό και μόνο αυτό που είναι το δίκαιο για τη χώρα».

Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τις δηλώσεις Σόιμπλε εξέδωσε, εξάλλου, η ΔΗΜΑΡ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ασκήσει το δικαίωμά της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις υποθέσεις έχουν αξία και για την ιστορική δικαίωση των αγώνων του ελληνικού λαού» αναφέρει το κόμμα του κ. Κουβέλη, τονίζοντας πως «προφανώς η έγερση αυτών των θεμάτων δεν αποτελεί αντίβαρο στα ζητήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και από αυτήν την άποψη ήταν απολύτως άστοχες οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε».

Για «απαράδεκτες» και «προκλητικές» δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ κάνει, τέλος, λόγο το ΚΚΕ.

«Το ζήτημα της διεκδίκησης του λεγόμενου Κατοχικ��ύ Δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό για το λαό, ωστόσο όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέφυγαν ουσιαστικά να το διεκδικήσουν και το ανέσυραν κατά καιρούς με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού. Ο λαός έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από την κυβέρνηση της Γερμανίας, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα την πάλη του για την απόκρουση της πολιτικής των βάρβαρων αντεργατικών–αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων που μαζί του επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top