Ήταν να μην αρχίσουν οι έλεγχοι: Σωρεία κοπανατζήδων σε υπουργεία!

Αδικαιολόγητες απουσίες, πλαστά δικαιολογητικά και αναρρωτικές-«μαϊμού»...

Ήταν να μην αρχίσουν οι έλεγχοι: Σωρεία κοπανατζήδων σε υπουργεία!

Ήταν να μην ξεκινήσουν οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους κοπανατζήδες και τους αδικαιολογήτως απόντες του Δημοσίου. Ο κατάλογος με τα ευρήματα αυξάνεται με… γεωμετρική πρόοδο!

Ήδη, μετά τουςπρώτους ελέγχους στο υπουργείο Οικονομικών που έβγαλαν λαυράκια, το σχέδιο των… εφόδων προχωρά κανονικά και συνεχίστηκε σε 3 υπουργεία (υπουργείο Παιδείας, γ.γ. Πολιτισμού, υπουργείο Τουρισμού) και τον ΕΟΤ!

Στο υπουργείο Παιδείας, οι ελεγκτές εντόπισαν αδικαιολόγητες απουσίες, ενώ από τους ελέγχους φέρεται να βρέθηκε ότι το 20% των καρτών που οφείλουν να «χτυπούν» οι υπάλληλοι κατά την προσέλευσή τους είχε κενά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες απουσίες καταγράφονται τον Νοέμβριο και αποδίδονται στις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Για το θέμα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας (ΣΥΚΥΠ) εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία, εμμέσως πλην σαφώς, συνδέει τους ελέγχους με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μείωση του δημόσιου τομέα.

Στη γ.γ. Πολιτισμού, από την άλλη, οι ελεγκτές εξέτασαν ένα-ένα τα γραφεία των εργαζομένων, ενώ ζήτησαν στοιχεία για το ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου και εξόδου των εργαζομένων. Το κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο και ζήτησε σε ηλεκτρονική μορφή αρχεία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2012. Εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού» και υπογραμμίζουν ότι στο σύστημα του υπουργείου καταγράφονται μεταξύ άλλων οι άδειες των υπαλλήλων, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) κατηγόρησε τους ελεγκτές ότι «ξέχασε» να αξιολογήσει τις συνθήκες εργασίας και τους κανόνες υγιεινής.

Δύο αιφνιδιαστικές επισκέψεις έκανε, τέλος, κλιμάκιο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στο υπουργείο Τουρισμού και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, προκειμένου -έπειτα από καταγγελίες- να ελέγξει την παρουσία ή μη υπαλλήλων στην υπηρεσία τους. Κατά τις πρώτες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον ΕΟΤ, την πρώτη ημέρα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο για τους 55 υπαλλήλους του οργανισμού, βρέθηκαν 9 δικαιολογημένα απόντες. Την επόμενη ημέρα οι επιθεωρητές ζήτησαν από τις υπηρεσίες του οργανισμού μηχανογραφικά στοιχεία για να ελέγξουν υπερωρίες και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό του ΕΟΤ για το προηγούμενο έτος.

Ήδη, το Σώμα Επιθεωρητών έχει ενισχυθεί τον τελευταίο καιρό με 35 επιπλέον άτομα για να καταφέρουν να εντοπίσουν τους κοπανατζήδες, όσους απουσιάζουν με αναρρωτικές-μαϊμού αλλά τους υπαλλήλους που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών και παραμένουν στο Δημόσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top