Mea culpa από την Παπαρήγα: Φταίω και εγώ για την ήττα

Απέκλεισε την πιθανότητα συμμαχιών με κόμμα της Αριστεράς

Mea culpa από την Παπαρήγα: Φταίω και εγώ για την ήττα

Mea culpa για την ήττα του ΚΚΕ στις εκλογές είπε η γενική γραμματέας του κόμματος κηρύσσοντας την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, παίρνοντας πάνω της τις ευθύνες για τις σοβαρές εκλογικές απώλειες του ΚΚΕ.

Η κα Παπαρήγα απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα συνεργασίας με κόμμα της Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ «αστικό κόμμα», και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη μαχητικότητα και ενότητα θεωρίας και πράξης με στόχο «τις μονοπωλιακές καπιταλιστικές δυνάμεις».

«Ο εφησυχασμός οδήγησε στο να μην πάρουμε έγκαιρα όλα τα μέτρα για να κατακτήσουμε την ανάλογη ικανότητα για την προώθηση της στρατηγικής στην πράξη, όσον αφορά το κύριο μέτωπο που είναι η εργατική τάξη και η κομματική οικοδόμηση, η βοήθεια στην ΚΝΕ, η ανάπτυξη δεσμών με νεότερες ηλικίες» σημείωσε η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε ως κόμμα και όπως πρέπει την απαιτουμένη από τα ίδια τα πράγματα ικανότητα να δουλεύουμε με λαϊκές μάζες, είτε είναι εργατικές είτε προέρχονται από μικροαστικά λα��κά στρώματα».

Η γ.γ. του ΚΚΕ, πάντως, δεν άφησε κάποια υπόνοια για τις προθέσεις της σχετικά με την παραμονή της στην ηγεσία, ενώ απαντώντας σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, τόνισε ότι «το ΚΚΕ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top