Πρώτη η ΝΔ - πτώση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει το “Βαρόμετρο” της Public Issue

Πρώτη η ΝΔ - πτώση στον ΣΥΡΙΖΑ
Πέρασε μπροστά η ΝΔ στο “Βαρόμετρο” Απριλίου της Public Issue, για λογαριασμό του Σκάι. Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος προηγείται η ΝΔ με 28,5% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 27,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μπροστά στο Βαρόμετρο Μαρτίου, χάνει 2%. Το ΠΑΣΟΚ έχει άνοδο 0,5%, όπως και η ΔΗΜΑΡ. Οι ΑΝΕΛ έχουν πτώση 1,5%, ενώ η ΧΑ έχει άνοδο 1% και το ποσοστό του ΚΚΕ παραμένει αμετάβλητο.

Στ��ν παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 45% (41% στο Βαρόμετρο Μαρτίου) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (44% στο Βαρόμετρο Μαρτίου).

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%, με τον κ. Τσίπρα να λαμβάνει το 26% και ο «κανένας» 31%.

Πιο δημοφιλής είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43%, δεύτερος ο Αντώνης Σαμαράς με 39% και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας με 36%, Πάνος Καμμένος και Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%.

Όμως, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζουν μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου. Τη μεγαλύτερη πτώση την είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με 8 μονάδες και ο Πάνος Καμμένος με 7. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πτώση επίσης κατά 4 μονάδες, ο Φώτης Κουβέλης και η Αλέκα Παπαρήγα κατά 3, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά 2.

Για το 34% καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το 21% επιλέγει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 42% δεν επιλέγει καμία από τις δύο.

​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top