Οι απολύσεις στο Δημόσιο τελευταίο μεγάλο εμπόδιο στις συζητήσεις με την τρόικα

Διαπραγμάτευση στο ΥΠΟΙΚ αλλά με τον Μανιτάκη

Το μέγεθος του Δημοσίου τομέα είναι το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο στις συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι αυτή την ώρα διεξάγεται στο υπουργείο Οικονομικών μία ακόμη κρίσιμη συνάντηση, αλλά με παρόντα όχι τον «οικοδεσπότη» Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αναγκαστικά έπρεπε να φύγει για να συμμετάσχει αύριο στο Eurogroup, αλλά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το ζήτημα των συνεννοήσεων με την τρόικα για το ίδιο ζήτημα χειριζόταν ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε γίνει στόχος θυμωμένων «διαρροών�� από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά στη συνέχεια υπήρξε αποκλιμάκωση της έντασης. Ο κ. Μανιτάκης όχι μόνο συμμετείχε σε συνάντηση με την τρόικα πριν λίγες ημέρες, αλλά και φωτογραφήθηκε σχεδόν… αγκαλιά με τον κ. Στουρνάρα.

Σήμερα πάντως στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα και το τελευταίο μεγάλο «αγκάθι» που έχει απομείνει είναι το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων. Προσθέτουν επίσης ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει και αυτό το ζήτημα τόσο το καλύτερο, για τη χώρα μας, καθώς θα διασφαλισθεί εγκαίρως ότι θα καταβληθούν και τα 2,8 δις ευρώ της επόμενης δόσης.
Από την κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το Mega, συμφωνήθηκε να μην πάει με άδεια χέρια ο Μανιτάκης στη συνάντηση με την τρόικα, αλλά να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή εκ μέρους της. Αντίστοιχη προσπάθεια καταβλήθηκε όμως για να μην πάει με άδεια χέρια και ο Στουρνάρας στο Eurogroup. Τις προηγούμενες ημέρες πάντως κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια για μέτρα άμεσης διακοπής της μισθοδοσίας των επίορκων και «κοπανατζήδων» δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης παρα��ένει το να απομακρυνθούν όσοι ενέχονται σε ποινικές «περιπέτειες».

​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top