Στο Eurogroup το «θρίλερ» με τις τράπεζες και τις καταθέσεις

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο «κουρέματος» και η τραπεζική ένωση

Στο Eurogroup το «θρίλερ» με τις τράπεζες και τις καταθέσεις

Το ενδεχόμενο επιβολής κουρέματος στους μεγαλοκαταθέτες στο πλαίσιο ενός bail-in των τραπεζών στα πρότυπα της Κύπρου αλλά η τραπεζική ένωση θα βρεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών στο Eurogroup του Δουβλίνου το επόμενο διήμερο.

Αν και κύκλοι της Κομισιόν διέψευσαν «κατηγορηματικά τρομολαγνικά σενάρια που διακινήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με την θρυλούμενη κοινοτική οδηγία-νόμο που θα συζητηθεί την Παρασκευή στο eurogroup για κούρεμα καταθέσεων», οι υπουργοί Οικονονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν τη διαμόρφωση του νόμου για το bail-in που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ το 2015. Φυσικά, δεν θα ληφθούν αποφάσεις όχι μόνο στο Eurogroup αλλά και εν γένει, τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της Κομισιόν για τις πτυχές της τραπεζικής ανάκαμψης και εκκαθάρισης, προβλέπει πρώτα απ’ όλα να την «πληρώνουν» οι μέτοχοι, στη συνέχεια να παρεμβαίνει ο έκτακτος μηχανισμός στήριξης ELA, ενώ φαίνεται να προκρίνεται και η συμμέτοχη του κράτους στο έδαφος του οποίου βρίσκεται η «προβληματική» τράπεζα με ένα ποσοστό 10-20%. Οι μεγαλοκαταθέτες (άνω των 100.000 ευρώ) θα συμμετέχουν εάν χρειαστεί στο τελευταίο στάδιο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top