Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τη διετία 2013-2014

Νέα συνάντηση τρόικας με Σταϊκούρα – Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαπραγμάτευση

Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τη διετία 2013-2014

«Είμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Ερωτηθείς ο ίδιος για τον φόρο στα ακίνητα, και ειδικότερα αν η μείωση θα είναι 10% ή 15%, απάντησε τα θέματα θα κλείσουν μαζί και θα γίνουν ανακοινώσεις για όλα μαζί, ενώ επανέλαβε ότι έχει κλείσει το δημοσιονομικό κενό, θέμα που συζητήθηκε χθες το βράδυ στην δεύτερη εντός της ημέρας συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας που έληξε τα ξημερώματα.

Σε ερώτηση προς άλλο κυβερνητικό στέλεχος για το ποια θέματα εκκρεμούν, απάντησε πως το θέμα του Δημοσίου δεν έχει κλείσει, αλλά -πρόσθεσε- «υπάρχουν και κάποια ζητήματα που έχουμε θέσει εμείς». Αναφορικά με τον ΦΠΑ στην εστίαση, απάντησε πως το θέμα έχει τεθεί στην τρόικα, ενώ σχετικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού εξήγησε πως αυτό επετεύχθη επειδή το 2012 υπήρξε πρωτογενές έλλειμμα 1% αντί του στόχου για 1,5%.

Μετά το τέλος της προηγούμενης σύσκεψης Στουρνάρα-τρόικας, που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως «ο Γιάννης Στουρνάρας θα πάει στο Eurogroup με αρκετά θέματα κλεισμένα και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014».

Με δεδομένο ότι δεν έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το ελληνικό θέμα δεν θα συζητηθεί στο Eurogroup του Δουβλίνου, άρα δεν θα ληφθεί απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top