Βόμβα στα πανεπιστήμια: Κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές η Χρυσή Αυγή!

Προβληματισμός και αντιδράσεις σε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις

Βόμβα στα πανεπιστήμια: Κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές η Χρυσή Αυγή!

Σαν βόμβα έπεσε στα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων, η είδηση για την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να παρουσιάσει ψηφοδέλτια σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Είναι γεγονός ότι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρούν «κόκκινο πανί» την παρουσία της Χρυσής Αυγής μέσα στα πανεπιστήμια. Από την άλλη, τη μονοτονία τού έως τώρα υποτονικού προεκλογικού κλίματος έσπασαν χθες τα επεισόδια που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πει��αιώς.

Τα μέλη της Χ.Α. παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα, όπου έχουν έδρα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ. Επίσης, υπάρχει πρόθεση η Χρυσή Αυγή να κάνει την εμφάνισή της σε εμβληματικές σχολές της Αθήνας χωρίς πάντως να έχει διευκρινισθεί εάν τελικά θα υπάρξει και ψηφοδέλτιο. Ευρύτερα, άλλωστε, υπάρχει η πρόθεση του κόμματος να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Από την πλευρά τους πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις θεωρείται ότι θα αντιδράσουν στην ενδεχόμενη παρουσία μιας φιλοναζιστικής νεολαίας εντός των ΑΕΙ. Αλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το «εκλογοδικείο» των φοιτητικών παρατάξεων θα «κόψει» μια παράταξη με το επιχείρημα ότι οι ιδέες της δεν συνάδουν με τις αξίες, τις ιδέες και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, το 2004 φοιτητική παράταξη με την ονομασία «Φως» είχε επιχειρήσει να θέσει υποψηφιότητα σε κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως συνάντησε την αντίδραση των φοιτητικών παρατάξεων.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top