Μπακογιάννη: Αθέμιτη παρέμβαση η υπογραφή της σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot

Επιστολή Κόκκαλη σε ΟΠΑΠ: Δεν θα θα διεκδικήσω τον Οργανισμό!

Μπακογιάννη: Αθέμιτη παρέμβαση η υπογραφή της σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot
Για παρέμβαση «με μη θεμιτό τρόπο στην πορεία της αποκρατικοποίησης» του ΟΠΑΠ κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση της προς τον Γιάννη Στουρνάρα για τη σύμβαση ΟΠΑΠ-Intralot όσον αφορά «την προμήθεια νέου λειτουργικού συστήματος και την παροχή τεχνικής υποστήριξης και εξοπλισμού. Εξέλιξη που δεσμεύει τον Οργανισμό τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία».
Συγκεκριμένα στην ερώτηση της η κα Μπακογιάννη, επισημαίνει ότι «στη σύμβαση με την Intralot Α.Ε., η θετική έγκριση δόθηκε πρακτικά από το 26,8 % του συνόλου των μετόχων του Οργανισμού (με 85.576.017 μετοχές σε σύνολο μετοχών 319.000.000)» και προσθέτει ότι «προκαλεί έκπληξη ότι το Ταμείο παρέστη μόνο με το 3,13% των μετοχών αντί του 33% που κατέχει, ενώ προ δέκα ημερών στην προηγούμενη γενική συνέλευση, είχε συμμετάσχει με το σύνολο του ποσοστού του»
Η βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι η υπογραφή σύμβασης οδηγεί σε ένα πλαίσιο συνεργασίας ΟΠΑΠ-Intralot για τα επόμενα χρόνια, το οποίο τελικά υπερβαίνει σημαντικά το ύψος των 108,8 εκατομμυρίων Ευρώ και υπογραμμίζει ότι «αν το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Α.Ε. προχωρήσει στη διαδικασία υπογραφής της επίμαχης σύμβασης με την Intralot Α.Ε. πριν από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, παρεμβαίνει με μη θεμιτό τρόπο στην πορεία της αποκρατικοποίησης. Και αυτό γιατί η Intralot Α.Ε. που συμμετέχει στη διαδικασία αποκρατικοποίησης, αποκτά πλεονεκτήματα».
Στη συνέχεια, η κα Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Οικονομικών α) γιατί το ΤΑΙΠΕΔ ψήφισε μόνο με το 3,13% και όχι με το σύνολο των μετοχών του (33%), β) πότε αποφασίστηκε αυτή η τακτική, γ) αν γνώριζε ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα παραστεί με το 3,13% των μετόχων του δ) αν οι επιλογές αυτές επηρεάσουν τη διαδικασία αποκραιτκοποίησης οδηγώντας σε χαμηλότερο τίμημα, ε) γιατί τέτοια σπουδή να υπογραφεί η σύμβαση λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού και στ) αν συμφωνεί ο ΥΠΟΙΚ και η κυβέρνηση να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής της επίμαχης σύμβασης από το Δ.Σ. του Οργανισμού πριν από την ��λοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.
Επιστολή Κόκκαλη: Δεν πρόκειται να διεκδικήσω τον ΟΠΑΠ
Πλήρως αλλάζουν τα μέχρι χθες σενάρια σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού με μια επιστολή-βόμβα την οποία απέστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον ΟΠΑΠ.
Όπως αποκαλύπτει το Ποντίκι, ο επιχειρηματίας, ύστερα από την έγκριση της σύμβασής του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, ξεκαθαρίζει δύο σημεία, τα οποία έως χθες τροφοδοτούσαν όλα τα σενάρια για την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης:
• Ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον Οργανισμό.
• Ότι, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση (cash collateral) τη νέα σύμβασή του με τον ΟΠΑΠ.
Με τον τρόπο αυτόν, ο κ. Κόκκαλης «αδειάζει» την επιχειρηματολογία που συνέδεε τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου με τη διεκδίκηση του Οργανισμού
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top