Α.Παπαρήγα: Λαϊκή Συμμαχία με απαραίτητους συμβιβασμούς

Πυρά στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ -Τσιμουδιά για τη διαδοχή!

Α.Παπαρήγα: Λαϊκή Συμμαχία με απαραίτητους συμβιβασμούς

​«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για μία λαϊκή συμμαχία» τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της κατά την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται στον Περισσό.

Κατά την εισήγησή της η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, απάντησε σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, κάλεσε τον κόσμο να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ .

«Όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει, μιλάει για 'κλεπτοκρατία', για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής, ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά για το κόμμα του κου Τσίπρα.

Κατηγόρησε επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «απέβαλε πολύ γρήγορα υποσχέσεις και ριζοσπαστικά συνθήματα, αυτά που τον έκαναν δημοφιλή σε αριστερές, ριζοσπαστικές μάζες».

Η κα Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβέρνηση λέγοντας πως «έχει χαράξει γραμμή και όσον αφο��ά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, με κύριο στόχο να λυθούν τα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων που θα αναλάβουν τη μελέτη έως και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων».

Απαντώντας σε όσους στρέφονται κατά του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα της «σήκωσε στις πλάτες του το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και πήρε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη μετώπων πάλης σε συγκεκριμένα και άμεσα προβλήματα: από τα χαράτσια και τα διόδια, ως τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, για όλα τα μνημονιακά μέτρα, για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία, για τα αγροτικά προβλήματα, τις μεγάλες ανάγκες των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών».

Υπενθυμίζουμε πως οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, με την προβολή ενός αφιερώματος στην ιστορία του ΚΚΕ, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, οπότε και εκλέγεται η νέα Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Παρόντες στην έναρξη του Συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top