Ξεκινά το 19ο ��υνέδριο του ΚΚΕ

Κρίνεται το μέλλον του κόμματος και της Αλέκας

​Ξεκινά το πρωί της Πέμπτης στις 10, το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από την γενική γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα.

Η κα Παπαρήγα αναμένεται να τονίσει ότι μεταξύ άλλων πως το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο ερώτημα του πώς θα οργανωθεί ο αγώνας κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό της Ν.Δ. είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, από τη λαϊκή Δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Προηγήθηκε επεισοδιακός προσυνεδριακός διάλογος όλο το προηγούμενο διάστημα. Μεταξύ των διαφωνούντων, παλαιά στελέχη του κόμματος όπως ο Αντώνης Σκυλλάκος και νεότε��α με ενεργό ρόλο ωστόσο όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος, που δεν κατάφεραν τελικά να εκλεγούν σύνεδροι. Παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό του κόμματος και αποτυπώθηκαν στον προσυνεδριακό διάλογο, οι Θέσεις της Κ.Ε υπερψηφίστηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία του 96,8% από τα κομματικά μέλη

Κρίνεται το μέλλον του κόμματος και της Αλέκας

Η κα Παπαρήγα ύστερα από 22 χρόνια είναι πολύ κοντά στην απόφαση να μην είναι πάλι υποψήφια για γραμματέας.

Όπως γράψαμε και χθες στο star.gr, η κα Παπαρήγα είχε προϊδεάσει γι' αυτήν την επιλογή τους τελευταίους μήνες, με ασαφείς απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις.

Το θέμα της εκλογής του νέου Γ.Γ. θα διευθετηθεί το βράδυ της Κυριακής από τη νέα Κ.Ε., η οποία θα προκύψει από το συνέδριο. Καθώς είθισται γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Π.Γ., ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της κας Παπαρήγα φέρονται οι κύριοι Δ. Κουτσούμπας και Γ. Μαρίνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top