Στον πρόεδρο του ΝΣΚ από τον Αβραμόπουλο η έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Για νομική επεξεργασία και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων

Στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση για την έρευνα των αρχείων σχετικά με τον Α' και Β' παγκόσμιο πόλεμο και τις αξιώσεις της Ελλάδας.

Σκοπός είναι να γίνει η νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου και να υποβληθεί εν συνεχεία σχετική γνωμοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος την Κυριακή που πέρασε «ο Αντώνης Σαμαράς και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν πλέον στα χέρια τους το πόρισμα των 80 σελίδων με στοιχεία, αποδείξεις και νομικά επιχειρήματα για τις οφειλές των Γερμανών προς την χώρα μας».

Αλλά και σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 162 δισ. ευρώ, ποσό ίσο με το 80% του ΑΕΠ της Ελλάδας!

Αύριο ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί προτού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις ελληνικές αξιώσεις σε πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά αναμένεται να συζητηθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα.
​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top