Μισθός τέλος σε επίορκους και κοπανατζήδες διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου!

Θα αρκούν οι αποφάσεις στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια

Μισθός τέλος σε επίορκους  και κοπανατζήδες διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου!
«Μισθός τέλος!» διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και τους κοπανατζήδες, οι οποίοι μέχρι σήμερα εισέπρατταν ολόκληρο ή μέρος του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι τον Ιούνιο το αργότερο θα έχουν αλλάξει οι σχετικές νομοθετικές προβλέψεις και θα αρκεί η καταδίκη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για να σταματήσει πλήρως η μισθοδοσία από το Δημόσιο.

Παράλληλα , καταργείται η πρόβλεψη για καταβολή του ενός τρίτου του μισθού μέχρι το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, ακόμη και μετά από ποινική καταδίκη, που έχει σαν αποτέλεσμα να μισθοδοτείται μέχρι και σήμερα – ο καταδικασμένος για τον φόνο του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου – Κορκονέας.
Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί μέχρι τον Ιούνιο ο στόχος της απόλυσης 2.000 επίορκων, ώστε στη θέση τους να προσληφθούν καταρτισμένοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ.
Το μήνυμα της κυβέρνησης δεν θεωρείται τυχαίο ότι «αποστέλλεται» την ίδια ημέρα της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Α Μανιτάκη με την τρόικα, ο οποίος όμως έχει διατυπώσει ενστάσεις για τις απολύσεις πειθαρχικά ελεγκτέων υπαλλήλων μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους ενώπιον των αρμοδίων οργάνων.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top