«Χαμός» πάλι στην προανακριτική μόλις διάβασε ο Μαρκογιαννάκης το υπόμνημα Παπανδρέου!

Γιώργος: «Δεν έχω καμία σχέση με τη λίστα, ζήτησα πλήρη διερεύνηση»

«Χαμός» πάλι στην προανακριτική  μόλις διάβασε ο Μαρκογιαννάκης το υπόμνημα Παπανδρέου!
Πρώτη ανάρτηση 19.17

«Χαμός» έγινε και πάλι στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, πριν από λίγη ώρα και συνεχίζεται ακόμα, με τις φωνές να ακούγονται μέχρι το προαύλιο της Βουλής!

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέγνωσε το τετρασέλιδο υπόμνημα που απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να ακολουθήσει νέος «τρικούβερτος» καβγάς μεταξύ των μελών της από διαφορετικά κόμματα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου φέρεται να επισήμανε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην διερεύνηση της υπόθεσης και ήταν κατηγορηματικός στο ότι είχε δώσει πάγια εντολή να διερευνηθούν τα πάντα.

«Πάγια εντολή μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με σκοπό την εμπέδωση της ευνομίας και της αξιοπιστίας του κράτους, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, καθώς και για λόγους δημοσιονομικούς και ιδεολογικούς» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει σε άλλο σημείο ότι η λίστα Λαγκάρντ «δεν αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην οποία ήμουν παρών, επειδή σε τέτοιες συσκέψεις ενδιέφερε κατά κανόνα η “η μεγάλη εικόνα”, οι κεντρικές εντολές, κατευθύνσεις, αποφάσεις και νομοθετήματα, για την πολιτική της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με την απαραίτητη θωράκιση της πολιτείας και όχι ζητήματα για τα οποία είχαν ήδη επιληφθεί και διαχειρίζονταν οι αρμόδιες υπηρεσίες».
«Καρφί» περιείχε όμως η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στον τότε Διοικητή της ΕΥΠ, με τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε συζήτηση «επί του περιεχομένου ή επί του τρόπου διαχείρισης της λίστας.


Αμέσως μετά την ανάγνωση του υπομνήματος όμως, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου για κατάθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση κυβερνητικών βουλευτών που συμμετέχουν στην προανακριτική αλλά και του κ. Μαρκογιαννάκη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε το αίτημα για νέα κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το να υποστηρίξει ότι πρέπει να του κάνει συμπληρωματικές ερωτήσεις, οι οποίες προέκυψαν από το υπόμνημα του κ. Παπανδρέου.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top