ΣΥΡΙΖΑ: ούτε λεπτό του ευρώ λιγότερο από το ποσό που οφείλει η Γερμανία για τις αποζημιώσεις

Κριτική στην κυβέρνηση ότι το πόρισμα «αιφνιδίως έγινε απόρρητο»

Τις εξελίξεις σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι το οφειλόμενο ποσό στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπολείπεται ούτε ευρώ από αυτό που είχε επιδικασθεί στην Ελλάδα το 1946 και επικρίνει την κυβέρνηση ότι «αιφνιδίως» το πόρισμα της Επιτροπής έγινε απόρρητο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ:
Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ότι το πολυαναμενόμενο πόρισμα της Επιτροπής της Κυβέρνησης, που συστάθηκε για να αποφανθεί περί του ύψους των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατέληξε αιφνιδίως… απόρρητο.

Η επανάληψη της τακτικής της φυγομαχίας ΚΑΙ από την παρούσα ελληνική κυβέρνηση δεν μας εκπλήσσει.

Η ουσία παραμένει μία: Το οφειλόμενο στην Ελλάδα ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ του ποσού που είχε επιδικάσει το 1946 η Διασυμμαχική Επιτροπή υπέρ της Ελλάδας. Και το ποσό αυτό είναι γνωστό: Πρόκειται για 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, το οποίο προκύπτει ως άθροισμα των επιδικασθέντων 108 δισ. γ��α την ανασυγκρότηση των υποδομών της χώρας και των 54 δισ. που έλαβε η ναζιστική Γερμανία υπό μορφή αναγκαστικών δανείων.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από τον Μανώλη Γλέζο σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στην ίδια συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος τόνισε, επίσης, το σπουδαίας ηθικής τάξης ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι Ναζί από τη χώρα, για τους οποίους ούτε καν γίνεται λόγος.
​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top