ΠΑΣΟΚ: Σε «πολλαπλό αδιέξοδο» η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ με Χρυσή Αυγή λένε στην Ιπποκράτους

Δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μιλούν για «πολλαπλό αδιέξοδο» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει «μεγάλη νευρικότητα λόγω της επιλογής της να οργανώσει μια σκευωρία κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, βασισμένη στα αποδεδειγμένα πλέον ψεύδη του κ. Διώτη και τις «πρακτορολογίες» του κ. Βαξεβάνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι το ζήτημα αυτό κρίθηκε στις 17.1.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής, σε μια συνεδρίαση που υπήρξε παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγορούν επίσης την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι, λόγω του «αδιεξόδου» της στην υπόθεση αυτή αλλά και της «κρίσης της βασικής στ��ατηγικής της που ανέδειξε η κυπριακή εμπειρία», οδηγείται, όπως αναφέρουν, «σε πολιτικά τυφλές και επικίνδυνες επιλογές, όπως η προφανής συμπόρευση με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην κλιμάκωση της έντασης στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής».

Με αφορμή το σενάριο Βαξεβάνη, που μεταφέρει στους Γάλλους την ευθύνη της αλλοίωσης της λίστας, οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι αυτά δείχνουν τη «συμπόρευση τόσο επί της ουσίας, όσο και στην προώθηση του αφελούς στόχου να επιδειχθεί προσβλητική συμπεριφορά έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «η συμπεριφορά της κας Κωνσταντοπούλου εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστική την άρνηση σαφούς και απερίφρασ��ης καταδίκης της χυδαίας αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς Κασιδιάρη». Οι κύκλοι της Ιπποκράτους προσθέτουν ότι «μέσα στην επιτροπή η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συμψηφιστική», ενώ στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο να καταλογίζουν την ευθύνη της συμπεριφοράς του εκπροσώπου της Χ.Α. στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!».

Τέλος, διερωτώνται γιατί «έμεινε αναπάντητο το ζήτημα που προέκυψε από το tweet που είχε αναρτήσει προ τριών μηνών για μόλις 59 δευτερόλεπτα ο κ. Τσίπρας επαιρόμενος για τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσίευση της λίστας, ομολογώντας δηλαδή αυτό που είχε καταγγείλει στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top