Τέλος οριστικά η συγχώνευση Εθνκής-Eurobank, αποφασίζει το ΤΧΣ για την τύχη τους!

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις!

Τέλος οριστικά η συγχώνευση Εθνκής-Eurobank, αποφασίζει το ΤΧΣ για την τύχη τους!

Πρώτη ανάρτηση: 07/04/2013 23:11

Οριστικοί τίτλοι τέλους μπαίνουν στο deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank, το οποίο ήταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό.

Μετά την άρνηση της τρόικας να προχωρήσει η συγχώνευση και την απόφαση του οικονομικού επιτελείου να γίνει ξεχωριστά η ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι οι δύο τράπεζες περνούν στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ως κύριος μέτοχος θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Όπως αποκάλυψε το Mega, oι δύο τράπεζες ειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να καλύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια τo 10% των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται να κάνουν και αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης θα ξεκινήσουν μέσα (στις επόμενες μέρες) από το ΤΧΣ.

Ως κύριος μέτοχος των δύο τραπεζών, πλέον το Ταμείο θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις 2 τράπεζες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «το ΤΧΣ μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει με τα δικά του κριτήρια».

Στουρνάρας: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις σε ��αμία ελληνική τράπεζα!

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προχώρησε σε δήλωση στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι αυτό αφορά όλες τις τράπεζες της Ελλάδας και πως υπάρχει σχετική συμφωνία με την τρόικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top