Ναυαγεί η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank; Ξεχωριστά η ανακεφαλαιοποίησή τους!

"Διώξτε 20.000 από το Δημόσιο" είπε η τρόικα σε Στουρνάρα!

Περίπου 3 ώρες κράτησε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, που ξεκίνησε στον απόηχο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλός, τα βασικά «αγκάθια» ήταν τα ζητήματα της κινητικότητας και των απο��ύσεων στο Δημόσιο, αλλά και η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.
Μετά από την επιμονή της τρόικας στο δεύτερο ζήτημα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση Εθνικής-Eurobank ξεχωριστά, κάτι που σημαίνει ότι η Eurobank θα γίνει ο 4ος πυλώνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και πως η συγχώνευση μεταξύ τους πιθανόν να οδηγηθεί σε ναυάγιο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση για τις 4 τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) προχωρά κανονικά και πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου. Τα κεφάλαια που θα χρειαστούν είναι πλήρως διαθέσιμα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπ��ζα της Ελλάδας υπογραμμίζει ότι είναι πλήρως διασφαλισμένη η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και οι καταθέσεις των πολιτών.
Για το θέμα του Δημοσίου, εξάλλου, η τρόικα επιμένει στην αποχώρηση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο -μετά από τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Αντώνη Σαμαρά- για απολύσεις εξπρές 2.000 επίορκων υπαλλήλων ως τον Ιούνιο που θα συνοδευτούν όμως και από προσλήψεις εξπρές μέσω ΑΣΕΠ ισάριθμων υπαλλήλων για να μην υπάρξουν κενά σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top