Σαμαράς: Άνγκελα, βάλε πλάτη. Δε θα αντέξουμε πολύ!

«Κλείστε μου ραντεβού, χρειαζόμαστε επειγόντως τη στήριξη της Γερμανίας»

Σαμαράς: Άνγκελα, βάλε πλάτη. Δε θα αντέξουμε πολύ!

Εναγωνίως στήριξη από το Βερολίνο αναζητά ο πρωθυπουργός την ώρα που η τρόικα με την επιμονή και τις πιέσεις της έχει μεταβάλλει μια ακόμη διαπραγμάτευση σε θρίλερ.

Γνωρίζοντας μάλιστα την κρισιμότητα των στιγμών, εξάλλου, ο ίδιος είχε τονίσει τις προάλλες ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και πως θα είναι ο τελευταίος που θα σημάνει λήξη συναγερμού, ο Αντώνης Σαμαράς είχε στείλει -όπως αποκαλύπτει το Βήμα- εμπιστευτικό μήνυμα στη Μέρκελ, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ της έλεγε «Άνγκελα, βάλε πλάτη»!

Η Αθήνα ελπίζει στο Βερολίνο και αναμένει έμπρακτη στήριξη από την ίδια την κυρία Ανγκελα Μέρκελ για να χαλαρώσει και πάλι η πίεση που νιώθει από την τρόικα.

«Χωρίς τη στήριξη της Γερμανίας δεν θα αντέξουμε για πολύ» τονίζει ανώτατη κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ξεκινήσει μυστικές διαβουλεύσεις με τη γερμανική καγκελαρία, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μάλιστα, βλέποντας τις άγριες διαθέσεις της τρόικας για τις καθυστερήσεις στα υπουργεία τόνισε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του πως «μόνο η Μέρκελ μπορεί να μας βοηθήσει» και ζήτησε να ξεκινήσουν διπλωματικές επαφές για μια συνάντηση κορυφής το αργότερο ως τον Ιούνιο!

Οι προσπάθειες αυτές άρχισαν ήδη να αποφέρουν αποτελέσματα καθώς φαίνεται ότι λίγο μετά το Πάσχα θα επισκεφθεί τη�� Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, τον οποίο η κυρία Μέρκελ χρησιμοποιεί συχνά ως προπομπό δικών της πρωτοβουλιών και πιθανότατα θα μεταφέρει πρόσκληση της Μέρκελ στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο το συντομότερο δυνατό…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top