Στάινμπρουκ: Φαύλος κύκλος η πολιτική της Μέρκελ

«��ίναι βλαπτική για πολλές χώρες που οδηγούνται σε υψηλή ανεργία»

Στάινμπρουκ: Φαύλος κύκλος η πολιτική της Μέρκελ

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, κατηγόρησε σήμερα την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι με την επιμονή της στη δημοσιονομική λιτότητα παρασέρνει τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε ένα φαύλο κύκλο.

Ο Στάινμπρουκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Πέντε μήνες πριν από τις εκλογές, αυτή ήταν άλλη μία από τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να επισημάνει τις πολιτικές διαφορές του από την Μέρκελ η οποία στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να διατηρεί άνετο προβάδισμα επί των αντιπάλων της.

"Επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι με αυτήν την εστίαση σε μια πολύ αυστηρή πορεία προς την εξυγίανση, πολλές χώρες παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο που αποδυναμώνει τις οικονομίες τους", είπε ο Στάινμπρουκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. "Αυτό που προωθεί η καγκελάριος στα ευρωπαϊκά φόρα είναι μια εστίαση στη δημοσιονομική εξυγίανση η οποία είναι βλαπτική για τις οικονομίες των χωρών αυτών, καθώς οδηγεί σε υψηλή ανεργία και χαμηλότερα φορολογικά έσοδα.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δεν κατονόμασε τις χώρες που εννοεί, αν και αναφερόταν σε εκείνες τις μεσογειακές χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία. Υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Γαλλία ενδέχεται να είναι η επόμενη χώρα που θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ιδίως αφότου παραδέχτηκε ότι δεν θα πετύχει να περιορίσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ της φέτος ενώ η ανάπτυξη για το 2013 προβλέπεται ότι μόλις θα ξεπεράσει το μηδέν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top