Έξαλλος ο Παύλος Χαϊκάλης-Σε ποιον κατέθεσε μήνυση;

Kάνει λόγο για σειρά παρατυπιών, οικονομικής φύσης

Έξαλλος ο Παύλος Χαϊκάλης-Σε ποιον κατέθεσε μήνυση;

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης και Σταυρούλα Ξουλίδου προσέφυγαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κύριο Θωμά Τρικούκη, καθώς και άλλα μέλη της διοίκησης για παραπτώματα οικονομικής φύσης.

«Είμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη για να προσφύγουμε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να του αναφέρουμε παραπτώματα του διοικητικού συμβουλίου, του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του κυρίου Θωμά Τρικούκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία πιστεύουμε ότι θίγουν το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο βουλευτής, στην κάμερα του Star.

Ο κύριος Τρικούκης φέρεται αναμεμιγμένος σε παράτυπες κατατμήσεις κονδυλίων που προορίζονται για τον τεχνικό εξοπλισμό του θεάτρου προς όφελος συγκεκριμένης εταιρίας. Για το θέμα αυτό μάλιστα οι “Ανεξάρτητοι ¨Έλληνες”, έχουν καταθέσει εδώ και αρκετές μέρες ερώτηση και στη Βουλή.

«Το φαγοπότι είναι πολύ μεγάλο Το έργο είναι για 36 μήνες και το έχει κατατμήσει σε τρία 8μηνα. Δηλαδή πάνε να κάνουν ένα έργο σε 24 μήνες ενώ είναι για 3 χρόνια, με το ίδιο ποσόν», πρόσθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το Κρατικό Θέατρο Βοείου Ελλάδας παράγει σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, με ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση.

«Μέχρι στιγμής το κρατικό συντηρεί τους ηθοποιούς του και όλους τους εργαζόμενους από το κέρδος το οποίο έχει όλον αυτό τον καιρό γιατί είναι κερδοφόρο σε μία εποχή που τα περισσότερα θέατρα μπαίνουνε μέσα, και με ευθύνη του κύριου Χατζάκη έχει 1.200.000 πλεόνασμα με το οποίο συντηρεί μέχρι στιγμής τους ηθοποιούς», κατέληξε.

Η δικαιοσύνη καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση για να μπορέσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να συνεχίσει απερίσπαστο το καλλιτεχνικό έργο του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top