Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις: Βλέπει Σαμαρά πριν την τρόικα ο Στουρνάρας

Δεν έχει πάρει θέση για την αντικατάσταση του χαρατσιού η τρόικα

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις: Βλέπει Σαμαρά πριν την τρόικα ο Στουρνάρας
Ιός… συναντήσεων έχει προσβάλλει το οικονομικό επιτελείο με φόντο τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που έχουν αφήσει για ακόμη μία φορά τη δόση «στον αέρα».

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί εντός της ημέρας (πριν την απογευματινή συνάντηση με την τρόικα) με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνοντας την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων, τις οποίες χαρακτήρισε «δύσκολες» ο υπουργός Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη για το σχέδιο αντικατάστασης του χαρατσιού με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ωστόσο έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις στους στόχους που έχουν τεθεί.

Κι αν ο φόρος στα ακίνητα έχει συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, θέματα-εκκρεμότητες όπως η υστέρηση στα έσοδα (υπολογίζεται περίπου 3 δισ. για το 2013), η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι απολύσεις στο δημόσιo και το θέμα της ρύθμισης των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ και προμηνύουν διαπραγματεύσεις στο… κόκκινο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί πως την Κυριακή το πρωί θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με την τρόικα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top