«Αγκάθι» για τη δόση του Μαρτίου η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Η κινητικότητα προκαλεί… δυσκινησία

«Αγκάθι» για τη δόση του Μαρτίου η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο
Στην διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, που αποτελεί προαπαιτούμενη δράση, κολλάει η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Σήμερα Παρασκευή, θα συνεχισθεί η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με την τρόικα για όλα τα ανοικτά θέματα και ήδη από χθες διαφάνηκε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) διατηρούν επιφυλάξεις για τον τρόπο που προσεγγίζεται ο στόχος για την διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, αλλά και για τον ελάχιστο δυνατό αριθμό των αποχωρήσεων εντός του 2013, κυρίως δε των επίορκων.

Σημειώνεται πως η διευκρίνιση των όρων της διαθεσιμότητας αποτελεί προϋπόθεση για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από το Μάρτιο. Το ζήτημα δεν εξετάσθηκε στο χθεσινό Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες καθώς δεν έχουν υπάρξει αποφάσεις από την ελληνική πλευρά και έτσι η απόφαση για τη δόση του Μαρτίου δεν θα ληφθεί στο άτυπο Eurogroup του Δουβλίνου στις 14 Απριλίου, αλλά μάλλον αργότερα και σε κάθε περίπτωση όταν εγκριθεί το σχέδιο για τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top