Κόντρα στη Βουλή για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας

Αντιπαράθεση μεταξύ Παπαδημούλη και Βορίδη-Χρυσοχοΐδη

Κόντρα στη Βουλή για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας
Νέα κόντρα στη Βουλή προκάλεσε η ανακοίνωση για την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από τον ενιαίο φόρο.

«Οι τρεις αρχηγοί βάφτισαν το κρέας ψάρι, κουρέλιασαν το νόμο που είχαν ψηφίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που λέει ότι είναι προσωρινό αυτό το μέτρο και οφείλει να λήξει στις 31/12/2012 και η λεζάντα σε αυτή την κυβερνητική φαρσοκωμωδία είναι "το ειδικό τέλος πέθανε, ζήτω ο ενιαίος φόρος"», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Β. Παπαδημούλης.
«Μη λέτε στον κόσμο ότι θα πληρώσει λιγότερα, γιατί δεν σας πιστεύει. Έχετε ψηφίσει, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Νέα Δημοκρατία χέρι - χέρι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, ότι θα μαζέψετε από την φορολογία των ακινήτων 3,2 δισεκατομμύρια. Πείτε μας πώς θα τα μαζέψετε», πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης απάντησε από την πλευρά της ΝΔ: «Η είσπραξη του τέλους θα είχε αναχθεί δικαίως σε μείζον ζήτημα, αν συνδεόταν με τη διακοπή του ρεύματος. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Μένει ένας ικανός μηχανισμός εισπράξεως, χωρίς διακοπή ηλεκτροδότησης. Γιατί αυτό είναι κακό;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε: «Μείωση εσόδων και αύξηση των ελλειμμάτων, κανένας από μας δεν θέλει. Το τέλος έχει προσδιοριστεί πως θα είναι μειωμένο σε σχέση με εκείνο που ήταν. Θέλετε να είναι ακόμα πιο μειωμένο; Δεν ξέρουμε πόσο θα είναι».

«Αφού αναφερθήκατε στο χαράτσι και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, δεν μας εξηγείτε καλύτερα ποιον στόχο φορολόγησης και ποιο όρι�� έχει το περιουσιολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ;», ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Γιατί άλλος λέει 300.000 ευρώ, άλλος 500.000 ευρώ. Να μας πείτε τι φόρο θα βάλετε- και όχι να αφήνετε να εννοηθεί πως θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταργήσει το χαράτσι» πρόσθεσε.

«Εξαγγελία για ολοκλήρωση του περιουσιολογίου έχει κάνει προεκλογικά ο κ. Σαμαράς. Περιμένουμε την υλοποίηση και τις προτάσεις σας» τόνισε σε νέα του παρέμβαση ο κ. Παπαδημούλης.

«Πού είναι το πρόβλημα με την είσπραξη του τέλους, αφού δεν κόβεται το ρεύμα;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δυστυχώς ακόμα και η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να γίνει κυβέρνηση, εκφράζει την αντίδραση εδώ μέσα, με απαισιοδοξία και κινδυνολογία. Απορώ τι είδους πολιτική προσέγγιση είναι αυτή, όταν διαψεύδονται συνεχώς, όταν η Ελλάδα λαμβάνει επαίνους απ' τις κυβερνήσεις και τις αγορές και εδώ ακούμε μόνον την αντίδραση» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
«Ο λαός πρέπει να είναι ευχαριστημένος, διότι πλέον έχει βρεθεί ένας τρόπος να μην ταλαιπωρείται για να πληρώνει τους φόρους του. Ευεργητική λοιπόν η πολιτική» σχολίασε ειρωνικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Το ερώτημα που βάζετε στο λαό -το πώς θα πληρώσει τα μέτρα- είναι ψεύτικο: Για μας, το ερώτημα είναι πώς θα απαλλαγεί από τα μέτρα αυτά», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top