Τσίπρας: Να μπει τέλος στις τυφλές περικοπές στους στρατιωτικούς

«Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου»

Να μπει ένα τέλος στις «τυφλές» περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ενημερώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευαγ. Τουρνά και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Χρ. Βαίτση.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι απαιτείται ανασχεδιασμός, προσθέτοντα�� πάντως ότι στο ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν χωρούν πολιτικές αντιπαραθέσεις: «Στοχεύουμε σε έναν ουσιαστικό ανασχεδιασμό στο μοντέλο και τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός του κομματισμού και της αναξιοκρατίας, χωρίς τις αλόγιστες δαπάνες του παρελθόντος».

«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή» συμπλήρωσε ο ίδιος, και κατέληξε: «Δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το "ναι" σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτικής της χώρας».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top